De la un restaurant elegant, la unul ce are culori neon sau abordări neobișnuite, fiecare trebuie să spună o poveste pe care un client o poate oferi celorlalți prin conținutul pe care îl realizează pe social media. Practic, experiența la un restaurant a devenit, mai mult decât servirea unei mese. Restaurantele s-au adaptat și au devenit Insta friendly și au în atenție elemente cum ar fi: decorul, iluminarea, modul în care este prezentată mâncarea. Vă prezentăm câteva exemple din Europa cu restaurante instagramabile, poate vă vin idei:

Restaurantul Pez Playa

Restaurantul Pez Playa încurajează clienții să posteze conținut despre restaurantul lor pe rețelele de socializare, cât sunt în locație. Chelnerii le reamintesc acestora să își verifice telefonul pentru a se asigura că au destulă baterie pentru momentul când va veni mâncarea, iar atunci vor aranja totul astfel încât să fie cât mai instagramabil. Dacă folosesc hashtagul restaurantului, vor primi un desert sau un cocktail gratuit din partea casei. 

Restaurantul Present Company din Houston, Texas
Are avantajul că oferă mai multe spații instagramabile. Au realizat zone diferite pentru stiluri diferite. Oferă eleganță prin canapele, culorile neon dau o notă de modern combinat cu nuanțe ale naturii ale peretelui verde. 

Sursă imagine

Sempre, Moscova, Rusia 

Se remarcă prin plantele verzi care cuprind întreg spațiul, iar decorul interior este din lemn.

Sursă poză

Tattu, Manchester, Anglia 

Dacă am putea, am lua și acum un avion să ajungem la Tattu. Spațiul are elemente cu culori închise, negru și violet și copaci tot violet. 

Sursă imagine

Under, Baly, Norvegia

Probabil cel mai instagramabil restaurant este Under, din Baly, Norvegia. Este primul restaurant subacvatic din Europa și este pe jumătate scufundat în mare. Clienții pot observa tot ce se întâmplă sub apă pe o fereastră. Tot în același concept, este și Sulesix din Maldive, care este un restaurant subacvatic. 

Sursă imagine

Helix

Restaurantul din Londra ce este situat la ultimul etaj al unei clădiri, are situat deasupra acestuia o cupolă care oferă o priveliște spre oraș. Clienții sunt atrași de apusul de soare care se vede prin prin sticlă.

 
Sursă imagine
Sirocco, Bangkok, Thailanda

Restaurantul Sirocco este poziționat la etajul 63 al unei clădiri, fiind situat la 830 de metri. 


Sursă imagine 

Ristorante Grotta Palazzese, Polignano a Mare, Italia
Este poziționat într-o peșteră și oferă o vedere spre Marea Adriatică și a fost votat ca fiind cel mai romantic restaurant din lume. 


Sursă imagine

The Iron Fairies, Hong Kong

Restaurantul este captivant prin conceptul pe care îl propune, prin decor și mobilier. 

Sursă imagine 

Aubaine
Pentru iubitorii de lavandă este restaurantul din Londra.

Sursă imagine  

Restaurante instagramabile din România 

Cișmigiu - Bistro la etaj, București
Se remarcă prin priveliștea pe care o oferă deasupra Bucureștiului. Interiorul este cu nuanțe de roz, un perete este realizat din trandafiri roz  și îți atrage atenția și pianul. 

Sursă imagine

Chocoloco, București 
La Chocoloco până și intrarea și mesele de afară sunt instagramabile. Cu nuanțe de roz și cu preparate delicioase. Au mai multe locații în București. 

Sursă imagine

NOR 
Este poziționat la 136 de m înălțime și oferă o priveliște asupra Bucureștiului, iar clienții sunt atrași de apusul soarelui în timp ce savurează nori pufosi de zahăr deasupra unui cuib de ciocolată. 

Sursă imagine

MUSE the bar
Situat în Suceava, oferă clienților un decor bogat în nuanțe de roz și cu flori. Odată cu deschiderea acestuia, majoritatea au venit să se bucure de conținutul pe care îl puteau realiza pentru social media și de preparatele roz. Vă lăsăm o poză din interior, dar vă spunem că și terasă este instagramabilă. 

Sursă imagine

Pentru a avea un restaurant instagramabil, totul trebuie să fie un tot unitar. Pereții trebuie să fie în culori vii pentru a forma un fundal perfect pentru fotografii. Unele restaurante sau cafenele au câte un perete plin cu flori, tocmai din acest motiv. Iluminatul în restaurant este important, deoarece influențează calitatea pozelor. De exemplu, lumina naturală și cea rece pot scoate în evidență detalii importante. Dacă există un meniu digital, numele restaurantului trebuie să apară pentru a fi în pozele clienților. Poloniq ține cont de design-ul restaurantului, iar macheta pentru meniul digital va fi realizată conform cu acesta. Mai multe despre meniul digital aici

Tu ai un restaurant instagramabil?